Polly | 105 Macquarie Street Apartment

105 Macquarie Street, Hobart

Saturday, Nov 13

Architects: Unknown, Preston Lane Architects (2017)

The first of two apartments, this project involved the re-imagining of the upper most floor of a prominent heritage listed building in central Hobart. Formerly used as office space the brief was to provide two short term stay apartments each with a distinct ‘personality’ reflective of their position and aspect within the building.

The Polly overlooks a prominent park encompasses the idea of celebration through bold colour (abstract mural commissioned by local artist ‘Eloise Lark’), generous use of light and volume; the second unit, The second apartment, the Henry, exploring the concept of contemplation through the controlled use of light scale and tactile materials – each apartment having its own unique identity. This project was awarded the Alexander North Award for Interior Architecture in the 2018 Tasmanian Architecture Awards.

Open: 10 am – 1 pm

Accessibility: Stair access only

Locations

CBD

Hobart

Building Types

Accommodation

Commercial

Architectural Period

Contemporary (2001-current)

Features

Architectural Design

New to Program

Suitable for Children

Accessibility

Stair Access Only

See. Snap. Share. Win.

Share your pics of your favourite places and the stories that go with them on Instagram or Facebook, using the hashtags #oh_hobart and #oh_launceston to enter this year’s photo competition. Stay tuned for a host of prizes.

#oh_hobart
#oh_launceston